Translate

понеділок, 10 лютого 2014 р.

У чому сила: в грошах чи в мисленні?


Є таке поширене думка, що відмінність багатої людини від бідного вимірюється в кількості грошей. Насправді це міф. Тут є, звичайно, зерно істини, але це тільки математичний, зовнішній фактор.
Насправді, головна відмінність багатого (а якщо точніше, - підприємця) від бідного складається в різному способі мислення.
Якось у Генрі Форда запитали:
- Що Ви будете робити, якщо втратите все свій статок?
- Я почну все з початку, і через 5 років досягну такого ж фінансового успіху, - відповів Форд.
Доведений факт! Якщо у підприємця буде свій бізнес, але в якийсь момент він втратить все, то через деякий час з великою ймовірністю він знову все поверне.
Якщо ж бідний випадково виявиться багатим (спадщина, приємна випадковість) незабаром, майже гарантовано, ці гроші знову опиняться у "багатих мисленням". Бідний, також майже гарантовано, не зробить сміливих кроків, щоб примножити свій капітал. І все це через другого чинника - страху зробити помилку.
Саме страх "помилки" із завзятістю починають нам прищеплювати ще з початкової школи, потім в справу вступають коледжі, вузи і т.д. Чому це відбувається?
Все дуже просто, - головна ідея шкільної програми навчання в СНД не змінювалася з часів Советсткого союзу. А ідея тоді була дуже проста: підготовляти кваліфікованих ВИКОНАВЦІВ, які не будуть питати НАВІЩО і ЧОМУ? Які будуть виконувати завдання, поставлені перед ними іншими.
Дуже часто, на превеликий жаль, цю думку не розуміють і наші батьки, проповідуючи ідеї " бути правильним", "добре вчиться" і "не виділяться " .
Та забудь про це! ВДАЛОСЬ! І отримай від цього кайф! Не обов'язково це робити кожен день, але іноді це просто потрібно робити. Сірі особистості все своє свідоме життя будуть сірими, якщо не ризикнуть стати іншими.
РОБІТЬ  ПОМИЛКИ! Тільки так можна рости і досягати успіху.
Багато людей бояться того, що у них нічого не вийде або вкладені гроші, не принесуть результату. Не потрібно цього боятися, але якщо це все ж сталося - витягни з цього користь, і надалі використовуй цей досвід.
ВЧІТЬСЯ НА СВОЇХ ПОМИЛКАХ! Саме бездіяльність, уникнення ризику і є найбільший ризик.
Справжні підприємці не бояться виділитися або одного разу впасти, падаючи - завжди піднімаються, роблять нові помилки, і знову встають. Бери з них приклад!

Немає коментарів:

Дописати коментар